"Евровизия" въпреки пандемията: Конкурсът вероятно ще се проведе с публика

Фестивалът в Сан Ремо протече при затегнати мерки за безопасност

07.03.2021 | 14:49 Редактор: Юлия Христова

"Евровизия" въпреки пандемията - организаторите на конкурса обявиха, че най-голямото музикално събитие за годината по всяка вероятност ще се проведе с публика. Българката Виктория Георгиева остава сред фаворитите. А конкурент може да й е италианската песен, спечелила снощи конкурса "Санремо".

Италианската рок банда Манескин спечели 71-ото издание на фестивала Сан Ремо. Алтернативният рок на групата възпламени сцената на феста. Името на бандата идва от датската дума за пълнолуние. А победителят на фестивала има правото да представи страната и на Евровизия. 

Победата на Манескин дойде изненадващо, защото песента им не намери място сред фаворитите. В гвоздей на церемонията тази година, белязана от епидемията, се превърна провокативният певец Акиле Лауро. Той се появи на сцената с костюм с цвят на разцъфнала роза, а под сакото се виждаха залепени за корема му рози. 

Фестивалът в Сан Ремо протече при затегнати мерки за безопасност заради пандемията. Дори цветята, връчвани на участниците и гостите, бяха дезинфекцирани. Публика нямаше. На креслата на зрителите бяха поставени балони с изрисувани на тях човешки лица. Стриктни мерки за сигурност ще има и в Холандия, която чака Евровизия. Зала "Ахой Арена“ в Ротердам ще е първата голяма сцена в Европа от март 2020 насам, която ще приеме публика. 

“Духът и традициите на Евровизия са свързани с обединението на Европа на една сцена и ние сме твърдо решени да постигнем това в Ротердам през май. Продължаваме напред с плановете си да организираме безопасен конкурс през месец май, като всички артисти ще получат възможността да изпълнят песента си на живо в Ротердам.”, каза изпълнителният супервайзър на Евровизия Мартин Остердал

А българската песен ще стане ясна след няколко дни. Хитът на Виктория Георгиева от миналата година се превърна във фаворит на публиката.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК