Евровизия 2021 ще се проведе в съкратен формат

Съставът на делегациите, както и броят на журналистите, ще бъдат намалени

02.03.2021 | 23:26 Редактор: Никола Симеонов
Евровизия 2021 ще се проведе в съкратен формат

Евровизия 2021 ще се проведе в съкратен формат, като съставът на делегациите, както и броят на журналистите, ще бъдат намалени, съобщи РИА Новости.

Решение за присъствието на публика в шоуто все още не е взето, съобщиха организаторите на състезанието.

"През февруари беше обявено, че "нормален“ формат на конкурса за песен на Евровизия не може да се проведе при настоящите обстоятелства. 65-ият най-голям музикален конкурс на живо в света може да се проведе по "сценарий Б" – в по-малка, но амбициозна версия на състезанието със строги мерки за опазване на здравето и безопасността и социална дистанция. Наскоро това решение беше потвърдено от сборната група на Евровизия, ръководния орган на събитието и изпълнителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия", се казва в изявление, публикувано на официалния уебсайт на конкурса.

Уточнява се, че в рамките на избрания сценарий броят на участниците във всяка от делегациите ще бъде намален в сравнение с предишните провеждания на конкурса. Броят на журналистите, присъстващи на събитието, ще бъде ограничен до 500 души, а още 1000 журналисти ще могат да отразяват състезанието в специален пресцентър, съобщи БГНЕС.

Решение за присъствието на публика ще бъде взето по-късно, като организаторите не изключват обстоятелствата да се променят.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК