Принц Филип не е идеалният пациент, не обича да му се натяква, че е на възраст

Той беше хоспитализиран, след като се е почувствал зле в замъка Уиндзор

01.03.2021 | 16:01 Редактор: Искра Ангелова
Принц Филип не е идеалният пациент, не обича да му се натяква, че е на възраст

Преди дни стана известно, че съпругът на кралица Елизабет II е бил хоспитализиран, след като се е почувствал зле в замъка Уиндзор. От Бъкингамския дворец отбелязаха, че принц Филип просто е следвал препоръките на своя лекар и няма място за притеснение за неговото състояние.

Кралският биограф Пени Джуниър, който е писал книги за Чарлз и Даяна, отбеляза, че Филип трудно може да се нарече идеален пациент, защото не обича да се говори за него.

"Той може да бъде доста груб и прям, ако усети, че хората се суетят около него. Това е човек, който не иска да му се натяква, че е на възраст, така че може да се раздразни, че е в болницата, където всички се грижат за него", каза Джуниър в предаване на BBC. Биографът се пошегува, че фелдшерите в частната болница "Крал Едуард VII" ще бъдат измъчвани от Филип тази седмица, цитиран от tialoto.bg.

Причината за хоспитализацията не беше уточнена, но в официалното съобщение от двореца се подчертава, че това няма нищо общо с пандемията от коронавируса.

В началото на януари Елизабет и Филип бяха ваксинирани срещу Ковид-19. Те бяха начело в списъка не заради статута си, а заради възрастта си.

През юни херцогът на Единбург ще отпразнува своята 100-годишнина, по случай която се подготвя грандиозно тържество в Лондон. Според запознати, бъдещият рожденик наистина не иска да празнува значимото събитие в голям мащаб.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК