Бакалова не прегърна "Златния глобус", но записа името си в историята

24-годишната актриса изгледа връчването на наградите в дълга червена рокля

01.03.2021 | 14:10 Редактор: Тодор Петров

Българката Мария Бакалова не успя да спечели "Златен глобус". В категорията "Най-добра актриса в мюзикъл или комедия" приза грабна Розамунд Пайк за ролята ѝ във филма "Много ми пука". 

Бакалова беше сочена за фаворит в категорията си, въпреки конкуренцията на Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и победителката Розамунд Пайк. Самата Бакалова посрещна първите си "Златни глобуси" в дълга червена рокля. 

24-годишната актриса беше определена от кинокритиците като най-вълнуващото откритие на сезона. Номинацията си тя получи за ролята си в филма "Борат 2" на Саша Барън Коен. 

"Борат" 2 се превърна в звездата на вечерта. Той получи "Златен глобус" в категорията за филмова комедия, а самият Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия. 

"Благодаря на изцяло бялото холивудско жури", заяви Коен. С тези думи той напомни, че в момента сред организаторите на наградите няма чернокожи членове. 

От 14-те актьори, взели награда, половината са британци. Анимационният филм "За душата" на "Пиксар" спечели "Златен глобус" за най-добра анимация. Това е първата анимация на "Пиксар" с чернокож главен герой. 

Наградата за най-добър сценарий отиде при Арън Соркин за "Процесът срещу Чикаго 7" на Netflix. Призът за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отиде при британската актриса Ема Корин за ролята ѝ в "Короната". 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК