Мария Бакалова: Казвах си, че никой няма да ми даде възможност

Българката е номинирана за тазгодишните награди "Златен глобус“

27.02.2021 | 06:10 Редактор: Ралица Братанова
Мария Бакалова: Казвах си, че никой няма да ми даде възможност

Когато е била на 11 или 12 години, Мария Бакалова е рисувала картинки със знака на Холивуд на училищното си бюро. Тя започва да се занимава с изкуства от 6-годишна възраст, когато се записва да учи пиано и флейта, както и "сякакви музикални уроци“. Но постепенно амбициите ѝ се променят и тя се съсредоточава върху филмите.

"Чувствах, че музиката не е достатъчна. Исках да направя нещо повече. Да ровя дълбоко в себе си. И започнах да мечтая да бъда успешна холивудска актриса“, казва Бакалова пред The Wrap.

Имайте предвид, че актрисата не е учила в училище, което изпраща възпитаниците си на най-голямата кино сцена. Именно затова Мария смята, че мечтите ѝ никога няма да се сбъднат и тя няма да има възможност да върви по Алеята на славата, камо ли да попадне в номинациите за "Златен глобус“, SAG и други престижни награди.

"Казвах си, че никой няма да даде възможност на източноевропеец с акцент".

Тогава Бакалова решила да се откаже от холивудското кино и да се фокусира върху датското, руското и италианското, което е по-близо до нея. Сега обаче тя дава интервюта пред известни водещи от къща в Лос Анджелис, където прекарва пандемията. Мечтата се сбъдва, защото някъде по пътя към по-разумно, по-малко звездно бъдеще, това малко момиченце с интерес към руската литература и мечта за нещо велико, всъщност се превръща в голяма холивудска актриса с номинации за "Златен глобус“, SAG и награда от "Избора на критиците“.

Вижте какво още споделя българската актриса на Tialoto.bg.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК