Koкосът - богат на витамин C и антиоксиданти, бори възпаленията в тялото

Освен това в него се съдържат електролити, важни за нервната и сърдечната система

22.02.2021 | 23:22 Редактор: Ивет Арабова
Koкосът - богат на витамин C и антиоксиданти, бори възпаленията в тялото

Не е тайна, че кокосът е много здравословен. Той е богат на полезни мазнини, антиоксиданти, източник е на витамин С, електролити, важни за работата на нервната система и сърцето. Кокосовата вода е чудесно средство да се борите с възпалението и да си доставите енергия.

Кои са здравословните причини да ядете кокос по-често?

Кокосът се бори с възпалението

Благодарение на антиоксидантите и полифенолите в състава си, кокосът има свойството да потиска възпаленията в организма и да се бори със свободните радикали. Всички тези противовъзпалителни ползи са важни както за организма отвътре, така и за кожата отвън, защото както е известно, кокосовото масло е едно от чудесата за красива кожа, коса и нокти.

Полезен е за червата

Кокосът е много богат на фибри, което го прави полезен за червата. Те подхранват полезните бактерии. Съдържанието на мазнини в кокоса помага на тялото да усвои мастноразтворимите витамини Е, Е, А и К. Освен това противовъзпалителните свойства на кокоса помагат за облекчаване на чревен дискомфорт.

За свежа и здрава кожа

Не само прилагането на кокосово масло външно има значение за кожата. Консумацията му също. Здравето на кожата идва отвътре. Кокосът е богат на витамини Е и А, които са мощни антиоксиданти и подхранват кожата в дълбочина, хидратират я и се борят със стареещите процеси в нея.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК