Кои са ежедневните навици, заради които напълняваме

Ядковите млека са един модерен тренд, който обаче крие някои скрити рискове

20.02.2021 | 06:55 Редактор: Искра Ангелова
Кои са ежедневните навици, заради които напълняваме

За отслабване и задържане на красивата и стегната фигура са нужни строг хранителен режим, редовни упражнения, достатъчно движение и като цяло ясен план за това какви са целите ви и как да ги постигнете. Понякога обаче допускаме грешки, смятайки, че правим нещата по най-здравословния и правилен начин. Така някои от нашите ежедневни навици могат да се окажат причината за трудното постигане на резултати.

Кои са ежедневните навици, които могат да са причината за напълняването ви?

Прекалявате с авокадото

Авокадото е много полезен плод, богат на мастни киселини, фибри и минерали. То е чудесен начин да закусите здравословно и да се заредите с енергия. Включва се в редица режими за отслабване. Една от често срещаните грешки е да прекалявате с полезните храни, като смятате, че това ще помогне за отслабването. Авокадото всъщност е доста калорично и ако похапвате повече от него нищо чудно то да е в основата на напълняването ви.

Пропускате обяда

Всяко хранене за деня е важно. Както закуската не трябва да се пропуска, така и обядът. Той е важен за поддържането на оптимални нива на енергия, кръвна захар, инсулин и за намаляване на глада. Ако често пропускате обяда и се храните чак на вечеря, нищо чудно да изяждате твърде много калории късно вечер, което е и причината за наддаването на тегло, предава az-jenata.bg.

Носите скини дънки

В тях може да се чувствате добре, защото ви правят визуално по-слаби, но те могат да са в основата на напълняването ви. Защо? Защото те притискат тъканите и мускулите, като това пречи на тяхната нормална функция. Когато мускулите са пристегнати, те започват да стават все по-инертни, съответно да изгарят все по-малко калории и мазнини при работа. Това може да се окаже една от причините необяснимо да сте напълнели.

Сменили сте кравето мляко с бадемово мляко

Ядковите млека са един модерен тренд, който обаче крие някои скрити рискове, а именно добавяне на повече мазнини и калории към общия ви прием. Те могат да са причина да напълнеете, въпреки че иначе са здравословни.

Предпочитате да пиете кафе с мляко

Чистото кафе има много по-малко калории от това с мляко. Капучиното, латето, всички модификации с допълнителни аромати и вкусове могат да добавят много калории и мазнини към общия ви калориен прием. Не забравяйте да ги пресмятате, защото те могат да са скритият причинител на напълняването ви.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
3 rate up comment rate down comment 1
Кака Гинче
преди 5 месеца
"Ядковите млека са един модерен тренд, който обаче крие някои скрити рискове". Тренд на кое, Искре, кака? Знаеш ли какво означава "тренд"? Явно не.А да криеш нещо скрито, е пълна безсмислица, кака. Овладей езика, за да го обикнеш. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Стойчо Златев
преди 5 месеца