Червеното вино помага за отслабването и подобрява паметта

То е предпочитана напитка в студените зимни вечери

12.02.2021 | 22:37 Редактор: Ивет Арабова
Червеното вино помага за отслабването и подобрява паметта

Червеното вино е предпочитано за студените зимни вечери, както и за романтичните срещи през месеца на любовта и виното - февруари. То е много полезна напитка и може да отпразнувате с него Трифон Зарезан. Сега трябва да стоим повече време вкъщи и червеното вино ще е идеално допълнение към вечерята. Вижте защо да го консумирате:

1. Добро е за сърцето

То е пълно с флаваноиди - антиоксиданти, които намаляват риска от развитие на сърдечни болести. Това е така, защото те снижават нивата на лошия холестерол и стимулират произвеждането на добър холестерол. Чрез червеното вино се грижите за сърцето.

2. Намалява риска от депресия

Редовното консумиране на твърд алкохол е свързано с развитие на психически и физически проблеми. Но пиенето на умерено количество червено вино вечер има обратния ефект. Проучване сред 5 500 възрастни показва, че за тези от тях, които са пили между 2 и 7 чаши червено вино на седмица, е било по-малко вероятно да страдат от депресия, в сравнение с тези, които пиели по-малко количество или по-голямо.

3. Грижи се за стомаха

Изследване показва, че пиенето на червено вино повишава нивата на добрите бактерии, което помага за по-доброто храносмилане, регулира имунната функция и произвежда витамин К. Полифенолите в червеното вино се грижат за стомаха.

4. Помага за отслабване

Една съставка в това вино - пицеатанолът, има ефект върху мазнините в организма. Пицеатанолът блокира процеса, който позволява създаването на мастни клетки. Това ни помага да сме във форма, информира Teenproblem.net.

5. Подобрява паметта

Полифенолите, които освен в червеното вино, се съдържат в чайовете, ядките, горските плодове и какаото, забавят нарушаването на когнитивните функции и развитието на деменция. Виното има добър ефект върху част от мозъка, която е свързана с паметта, ученето и настроението.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
4 rate up comment rate down comment 7
Христо Манов
преди 3 години
Пълни глупости! Червеното вино, както и всеки алкохол, нанася огромни и тежки вреди на сърцето! Сигнализирай за неуместен коментар