В Южна Корея тестват домашни котки и кучета за коронавирус

В страната има потвърден случай на котка с Ковид-19

08.02.2021 | 12:27 Редактор: Никола Симеонов
В Южна Корея тестват домашни котки и кучета за коронавирус

Властите в столицата на Южна Корея стартират тестване за коронавирусна инфекция на домашни котки и кучета със симптоми на болестта. Това съобщи представителят на кметството на Сеул Пак Ю Ми.

Според нея програмата е одобрена от властите, след като преди няколко седмици в град Чжинджу в южната част на страната е потвърден случай на заразяване на домашна котка с коронавирус.

Пак Ю Ми отбеляза, че тестът за коронавирус ще се извършва от мобилен екип от лекари, водени от ветеринарен лекар. Само котки и кучета със симптоми като треска, кашлица, задух и секрети от носа и очите могат да бъдат тествани.

Ако домашният любимец е диагностициран с болестта, причинена от коронавирус, той трябва да бъде поставен под карантина в продължение на 14 дни в дома на собственика или в специална институция, пише БГНЕС.

Пак Ю Ми отбеляза, че в света все още не са регистрирани случаи на предаване на Ковид-19 от домашни любимци на хора. Като предпазна мярка обаче тя препоръча да се държат животните на поне два метра от минувачите, докато се разхождат. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК