Борисов зарадва Вучич с картина, на която двамата инспектират "Балкански поток"

Изпратена е на сръбския президент като спомен от посещението му в България

21.01.2021 | 15:24 Редактор: Тодор Петров

Премиерът Бойко Борисов е пратил на президента на Сърбия Александър Вучич картина, на която са нарисувани двамата по време на инспекция на разширението на "Балкански поток". Информацията бе потвърдена от пресслужбата на правителството.

"По инициатива на Консорциума "Аркад", който е изпълнител на линейната част на проекта за разширението на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД от българо-турската граница до българо-сръбската граница, са изработени поредица от картини, предназначени за предстояща  изложба в Националния исторически музей. Изложбата ще покаже археологически артефакти, открити по трасето на "Балкански поток". Една от картините, чийто художник е Симеон Кръстев, е връчена от "Аркад" на "Булгартрансгаз", които впоследствие я предават  на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът реши картината да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от посещението му в България", обясниха от правителството.

Борисов е изпратил картината на президента Вучич чрез министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и съпругата на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специален съветник в кабинета на министъра на външните работи. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК