В Националната гвардия и на модния подиум: Българка в САЩ е Мис Калифорния

Вече 10 години Ивет Ардърлайн застава пред обективите на най-известните модни фотографи

19.01.2021 | 07:42 Редактор: Радостина Димитрова

Българка покорява модния подиум в Съединените щати. Освен известен модел Ивет Арделиан вече е и носител на титлата "Мис Калифорния Интернешънъл" за 2020 г.

Вече 10 години българката Ивет Ардърлайн застава пред обективите на най-известните модни фотографи в Съединените щати. Участва и в конкурси за красота.

"Първото ми явяване на конкурс беше точно 2004 година в град Бостън, тогава бях тийнейджър и  без да знам никакъв английски език", разказа моделът.

Тя е на кориците на известни списания и участва в ревюта. През 2018 година става Мис Холивуд. А миналата година печели титлата "Мис Калифорния Интернешънъл". Предстои ѝ да влезе в най-престижната битка - за Мис Америка. 

"За да участваш в "Мис Америка", трябва да си носител на титла на един от щатите, трябва да си жена над 26 години, няма значение дали си женена, имаш ли деца, да нямаш никакви корекции по себе си, никакви пластични операции", обясни тя.

Ивет е избрала да се посвети на каузата за борба срещу насилието.

"Според мен това е много голям проблем както в Америка, така и в цял свят, има актьори като Аштън Къчър, които се занимават с откриване на отвлечени деца или жени за секс трафик от други държави, опитват се да ги спасяват по някакъв начин", коментира Ивет.

Категорична е, че модата отваря много врати. Но модата далеч не е единствената сфера, в която Ивет се развива. Тя е войник към Националната гвардия на САЩ, изкушена е и от киното. 

"В момента снимам филм в Чикаго, което ще продължи 2-3 месеца заради коронавируса", сподели моделът.

Въпреки че от 13-годишна живее отвъд Океана и е сбъднала много от мечтите си, Ивет се гордее, че е българка и не спира да разказва за България на американците.

Признава, че е осъществила американската мечта. А след 10 години се вижда като известна актриса или успешен дизайнер. И вече прави първи стъпки към създаването на собствена колекция.

Споделя, че пандемията от Ковид-19 е засегнала тежко модния бизнес, но ѝ е дала повече време за близките и създаването на собствен проект. Но не би се ваксинирала доброволно.

Признава, че се чувства сигурна в САЩ, въпреки че страната сега е разделена, но короната, която носи не ѝ позволява да изразява политическите си пристрастия. Ивет живее в страната на неограничените възможности с цялото си семейство вече 16 години. Досега не се е връщала в родината си. 

Единствената ѝ мечта е пандемията да свърши и животът да се завърне, за да може да представя по достоен начин България на модния подиум в САЩ – там, където мечтите се сбъдват.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
3
2 rate up comment rate down comment 0
Ба я
преди 3 години
Това животно Мис Калифорния кво се дере кат саранска мечка. От кой развъдник го намерихте бе и аз искам за двора? Егати некролога. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Седеф4о
преди 3 години
Наистина, някои хора си мислят, че ние в България сме някакви първобитни неандерталци. Конкурси за красота в Калифорния се провеждат буквално ВСЕКИ ДЕН и всеки може да си пробва късмета в някой хотел, където се провежда подобно събитие. Радвам се за госпожата и й пожелавам всичко най-хубаво, но нека все пак да не ни взимат за ***. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Док
преди 3 години