България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Миска с интересна история помага на социално слаби деца да учат чужди езици

Валери Стефанова: Ще използвам учители от Англия, всичко ще е онлайн

07.01.2021 | 09:34 Редактор: Тодор Петров

От родния Хасково отива да учи в София, след което заминава за Англия, където развива собствен бизнес. Обиколила е 58 държави, а сега започва благотворителна инициатива социално слаби деца да учат чужди езици.

Запознайте се с актуалната носителка на титлата "Мисис България Вселена 2020" Валери Стефанова.

"Езикът е ключовото. Искам да помогна на социално слаби деца, едва ли има някой друг, който може да им помогне. Наистина е много трудно да се помага. Ще използвам учителите от Англия, с които аз учех. Всичко ще е онлайн, ще започна с частни уроци два пъти в седмицата с две групи деца - по 12 във всяка група", разказа тя в студиото на "България сутрин".

Занимавала се е гражданско право, но ѝ омръзва и в момента учи криминално право.  

"В гражданското право хората спорят само за пари. Авантюрист съм по душа, никога не ми стига това, което имам в момента. Винаги искам повече и повече. В моята кантора имам адвокати, с които работя, но и продължавам да уча", сподели Валери Стефанова пред Bulgaria ON AIR.

В последните 10 години тя живее в Англия, но сега заради пандемията прекарва повече време в България. Майка е на малко момиченце - Кимбърли.

"Винаги съм искала да имам много деца, Кимбърли е само началото. Човек трябва да се научава да приоритизира и да има време за всичко. Всеки може да учи и да се усъвършенства, само да пожелае. Винаги съм искала да спечеля "Мисис България", но най-вече да помагам за благотворителност", каза още Валери Стефанова.

А най-голямата ѝ мечта е да открие напълно безплатно училище, което да се занимава единствено с право.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК