От певци до актьори - как звездите реагираха на историческия импийчмънт на Тръмп

На 20 януари е официалното встъпване в длъжност на Джо Байдън

15.01.2021 | 16:42 Редактор: Искра Ангелова
От певци до актьори - как звездите реагираха на историческия импийчмънт на Тръмп

Доналд Тръмп се превърна в първия президент на Съединените щати, който получава два импийчмънта.

На 13 януари мнозинство от 232 членове на Камарата на представителите, включително 10 от партията на Тръмп, гласуваха да обвинят действащия президент в подбуждане към въстание след случилите се безпрецедентни събития във Вашингтон преди седмица. Тогава привърженици на Тръмп щурмуваха Капитолия по времето, когато официално трябваше да бъде призната победата на Джо Байдън на изборите през ноември 2020 година. Резултатът от сблъсъците е пет жертви и десетки ранени, включително и полицаи.

В документа за импийчмънт се казва, че Тръмп трябва да бъде отстранен от Белия дом и да бъде възпрепятстван да се кандидатира отново за каквато и да е публична длъжност. Преди началото на бунта, президентът излезе с официално съобщение, в което казва, че е сигурен, че съвсем скоро хора ще тръгнат към Капитолия, за да изкажат мнението си по мирен начин. "Трябва да се борим с всички сили и, ако не го направите, няма да имаме държава", добави той.

Само няколко часа след като чу решението за втори импийчмънт през последните четири години, Доналд излезе с видео съобщение, в което строго осъжда насилието, което се случи в Капитолия. За щастие на президента, той ще завърши мандата си, тъй като решението трябва да бъде гласувано в Сената, но този процес няма да започне преди 19 януари. На 20 януари пък е официалното встъпване в длъжност на Джо Байдън, което означава, че Тръмп няма да напусне Белия дом предварително.

"Когато един импийчмънт не е достатъчен, осъдете новите му престъпления – премахнете го два пъти", пише в социалните мрежи актьорът Марк Хамил. Звездата от "Модерно семейство" Джеси Тайлър Фъргюсън заяви, че Доналд Тръмп ще направи незабравим рекорд от импийчмънти и ще бъде по-добър в тази сфера от който и да е било друг президент. Карди Би сподели видео, в което предсказва, че президентът ще бъде импийчнат. "Казах ви го", написа изпълнителката.

Зоуи Кравиц сподели снимка, на която позира гола и е захапала праскова. На английски думата праскова е peach, което служи и за игра на думи, тъй като тя се съдържа в думата impeach (импийчмънт). "Импийчмънт, рунд 2. Някой вече трябва да се обади на такси", пише актрисата под фотоса.

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК