Неволите на Даяна в сватбения ѝ ден - разляла парфюм върху роклята си

Сватбата ѝ с принц Чарлз беше обявена за събитието на XX век

14.01.2021 | 18:30 Редактор: Искра Ангелова
Неволите на Даяна в сватбения ѝ ден - разляла парфюм върху роклята си

Сватбата между принцеса Даяна и принц Чарлз беше обявена за събитието на XX век. Целият свят беше вперил очи в двамата влюбени, които тогава бяха подготвяни за бъдещите крал и кралица на Великобритания. За съжаление, по-късно става ясно, че церемонията ще бъде едно от малкото събития, на които ще видим Чарлз и Даяна толкова близки. Бракът им постепенно започва да се разпада, като принцът води афера с Камила Паркър-Боулс, което кара съпругата му да търси утеха в ръцете на други мъже.

В крайна сметка, всичко приключва през 1996 година, когато Чарлз и Даяна се развеждат. Принцът се връща при своята първа любов Камила, а принцесата на народа започва връзка с Доди ал-Файед. Влюбените обаче загиват при съмнителна катастрофа през 1997 година, за която мнозина и до днес смятат, че е била причинена от кралица Елизабет II. Тези конспирации няма как да бъдат доказани, като официалната версия за смъртта на Даяна е висока скорост на автомобила, в който тя и Доди са се возили.

Въпреки трагичния брак, хората не могат да забравят сватбата между Чарлз и Даяна. Това, което най-много привлече вниманието тогава беше сватбената рокля на булката. В цвят слонова кост и с дълъг шлейф, дизайнът беше високо оценен от критици и фенове. Сериалът „Короната“, който разказва историята на кралското семейство, успя прекрасно да пресъздаде тоалета в своя четвърти сезон.

Дизайнерът на роклята Елизабет Емануел веднъж казва, че е била "ужасена", когато е видяла принцесата в деня на церемонията, защото роклята е била много намачкана. През 2018 година Емануел, която проектира копринения тоалет в слонова кост с бившия си съпруг Дейвид Емануел, си спомня момента, в който вижда Даяна да излиза от сватбената си карета на 29 юли 1981 година.

"Знаехме, че ще бъде леко намачкана от седенето, но когато я видях да пристига в катедралата "Св. Павел" и видях колко е набръчкана роклята, направо щях да припадна", казва Елизабет. Тя добавя, че намачкването е било много повече, отколкото са очаквали. Тъй като е нямало време проблемът да бъде решен, принцесата на Уелс се появява по този начин пред цял свят. Това обаче не се приема като грешка, а по-скоро като различен поглед към официалния тоалет. Именно тогава феновете разбират, че Даяна няма да е типичният представител на кралското семейство.

Това не е единствената неизправност в гардероба на принцесата в сватбения ѝ ден. Според InStyle, гримьорът на Даяна казва в своя книга, че булката е разляла парфюма си върху роклята точно преди да тръгне към олтара. 

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК