Бивш любовник на Даяна за прочутото интервю в Би Би Си: Репортерът я използваше

Връзката на принцесата на Уелс и Хан започва през 1995 г.

10.01.2021 | 09:52 Редактор: Искра Ангелова
Бивш любовник на Даяна за прочутото интервю в Би Би Си: Репортерът я използваше

Бившият любовник на принцеса Даяна - Хаснат Хан, твърди, че репортерът на Би Би Мартин Башир e експлоатирал принцесата на Уелс.

Хан, който е сърдечен хирург, и когото тя наричаше "Г-н прекрасен", наруши мълчанието си, за да критикува Башир, че е измамил Даяна, за да направи емблематичното си интервю от 1995 г. за "Панорама". Медийната изява се превръща в истинска бомба за кралското семейство, преди развода ѝ с принц Чарлз.

Бившият любовник на Даяна заяви пред "Дейли Мейл", че придворните, както и шефът на охраната са били подкупени от брата на Даяна - Ърл Спенсър, срещу информация за принцесата на Уелс. 

Само преди няколко месеца британската телевизия нае един от най-високопоставените съдии на Върховния съд, лорд Джон Дайсън, който да ръководи разследването срещу Би Би Си.

Връзката на Даяна и Хан започва през 1995 г. и продължава до 1997 г., малко преди трагичната смърт на обичаната принцеса.

"Едно от най-привлекателните ѝ качества беше нейната уязвимост. По-късно разбрах, че Мартин се е възползвал именно от това качество. Той беше изключително убедителен".

По време на една от срещите си Башир пита индиректно Даяна за връзката й с Хан - действие, което кара сърдечния хирург да бъде дълбоко обиден.

"Това бяха твърде интимни неща. Смятам, че тя се появи в "Панорама", за да може да се разведе по-бързо", допълни Хан.

Башир остава на поста си в Би Би Си, но в момента не работи, тъй като се възстановява от сърдечна операция и усложнения от Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК