fallback

Данчо Караджов: Пандемията ни удари най-силно, казаха да се оправяме сами

Според него сега "се правим на англичани и американци и не се върти българската продукция"

06.01.2021 | 22:03 Автор: Ивет Арабова

На Богоявление имен ден празнува и легендарният рокпевец Йордан Караджов - фронтмен на група "Сигнал".

"Независимо колко добра песен направиш, тя не може да стане хит, както навремето. Няма кой да ги завърти тези песни. В Германия държавата се грижи за всички музиканти, които останаха без работа. Тук ни казаха да се оправяме сами", каза Данчо Караджов в предаването "Денят ON AIR".

Той обяви, че "Сигнал" и Сашо Петров обмислят издаването на нов албум. Последният албум на групата излиза през 2005 г. 

"В него ще влязат три от гигантските хитове на "Сигнал" - "Между ад и рай", "В друго време, в друг свят" и "Съжалявам" по текст на Сашо Петров. Записахме 2 песни в "Аби Роуд" в Лондон преди 3 години. Ще направим и 4 нови неща", разкри Караджов.

И добави, че се чувства обиден на статуквото, но все още има творчески порив и място в душата си за още музика. 

"Във Франция има определен брой френска музика, за Гърция и Сърбия да не говорим. Ние непрестанно се правим на англичани и американци и не се върти българската продукция. Пандемията удари най-силно и безотказно музикантите и артистите. Ние сме под нулата, не на нулата", коментира певецът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че писането на музика е свише. Музикантът припомни, че по времето на социализма някои песни на "Сигнал" са били сваляни заради цензура.

"Навремето беше много трудно, но беше по-интересно. Имаше страхотни комисии за цензура в националните радио и телевизия. Сега, като чуя какъв български език се пее, ме хваща срам, че съм българин", допълни Данчо Караджов.

Артистът каза още, че не прави равносметки в момента, тъй като все още е активен музикант. 

"Не мога да кажа, че съм изпял най-хубавите неща, не съм пророк. Надявам се, че отново ще дойде това вдъхновение, което ще помогне на творците като нас да напишат вероятно най-хубавите си неща. Направихме онлайн концерт през март месец, към 17-18 000 души са го гледали. Няма друг лек за душата освен музиката", обясни легендарният певец. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback