Данчо Караджов: Пандемията ни удари най-силно, казаха да се оправяме сами

Според него сега "се правим на англичани и американци и не се върти българската продукция"

06.01.2021 | 22:03 Редактор: Ивет Арабова

На Богоявление имен ден празнува и легендарният рокпевец Йордан Караджов - фронтмен на група "Сигнал".

"Независимо колко добра песен направиш, тя не може да стане хит, както навремето. Няма кой да ги завърти тези песни. В Германия държавата се грижи за всички музиканти, които останаха без работа. Тук ни казаха да се оправяме сами", каза Данчо Караджов в предаването "Денят ON AIR".

Той обяви, че "Сигнал" и Сашо Петров обмислят издаването на нов албум. Последният албум на групата излиза през 2005 г. 

"В него ще влязат три от гигантските хитове на "Сигнал" - "Между ад и рай", "В друго време, в друг свят" и "Съжалявам" по текст на Сашо Петров. Записахме 2 песни в "Аби Роуд" в Лондон преди 3 години. Ще направим и 4 нови неща", разкри Караджов.

И добави, че се чувства обиден на статуквото, но все още има творчески порив и място в душата си за още музика. 

"Във Франция има определен брой френска музика, за Гърция и Сърбия да не говорим. Ние непрестанно се правим на англичани и американци и не се върти българската продукция. Пандемията удари най-силно и безотказно музикантите и артистите. Ние сме под нулата, не на нулата", коментира певецът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че писането на музика е свише. Музикантът припомни, че по времето на социализма някои песни на "Сигнал" са били сваляни заради цензура.

"Навремето беше много трудно, но беше по-интересно. Имаше страхотни комисии за цензура в националните радио и телевизия. Сега, като чуя какъв български език се пее, ме хваща срам, че съм българин", допълни Данчо Караджов.

Артистът каза още, че не прави равносметки в момента, тъй като все още е активен музикант. 

"Не мога да кажа, че съм изпял най-хубавите неща, не съм пророк. Надявам се, че отново ще дойде това вдъхновение, което ще помогне на творците като нас да напишат вероятно най-хубавите си неща. Направихме онлайн концерт през март месец, към 17-18 000 души са го гледали. Няма друг лек за душата освен музиката", обясни легендарният певец. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК