Ето къде не трябва да използвате препарат за миене на съдове

В някои случаи той не е подходящ и по-скоро ще ви създаде главоболия, отколкото да ви помогне

06.01.2021 | 23:48 Редактор: Радостина Димитрова
Ето къде не трябва да използвате препарат за миене на съдове

Препаратът за съдове има много полезни употреби извън основното му предназначение. Можете да го използвате за почистване на много повърхности в дома, както и за премахване на петна от дрехи и текстил. В някои случаи обаче не е подходящ и по-скоро ще ви създаде главоболия, отколкото да ви помогне.

За какво не е добре да използвате препарат за съдове?

За почистване на миялната машина

Ако искате да почистите миялната си машина, не е добра идея да използвате препарат за съдове. Много хора правят грешката да поставят препарат за съдове в миялната и да пуснат цикъл на миене без съдове, само за да изчистят и дезинфекцират вътрешността на машината. Други пък заместват стандартните препарати за миялна с препарат за съдове. Ако го направите, рискувате пяната от препарата да излезе през процепите на машината и да залее всичко наоколо, пише Az-jenata.bg.

За почистване на кубинска кафеварка

Кубинската кафеварка има дюзи, през които кафето преминава от долната ѝ част в горната при варене. Ако използвате препарат за съдове, за да я почистите, може да ви е доста трудно да я изплакнете след това.

В пералнята

Ако ви е свършил перилният препарат, не слагайте такъв за съдове в пералнята. Тези препарати образуват много пяна, която може да излезе през уплътненията на пералнята подобно на миялната машина.

За миене на колата

Препаратът за съдове не е подходящ за миене на автомобили, защото съдържа агресивни разграждащи мазнините химикали, които могат да увредят боята и емайла на колата. Освен това се изплаква трудно, както споменахме.

За миене на коса

В никакъв случай не прилагайте препарат за съдове върху косата си, дори да сте влезли в банята и да ви е свършил шампоанът. Силните химикали в препаратите за миене на чинии могат да увредят кожата на главата, да предизвикат сухота, дразнене, алергични реакции, пърхот.

За миене на прозорци

Изплакването на препаратите за съдове не е лесна задача. Ако ги използвате за миене на прозорци ще се убедите в това. Колкото и да бършете и подсушавате, ще се образуват черти и остатъци от препарат.

За миене на дървени подове

Препаратът за съдове не е подходящ за дърво. Той може да го увреди и да остави сериозни петна по паркет и ламинат, както и по дървени мебели.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК