Детокс след празниците: Кои напитки са полезни?

Кефирът се оказва чудесен за здравето на червата и храносмилането

04.01.2021 | 13:05 Редактор: Ивет Арабова
Детокс след празниците: Кои напитки са полезни?

Коледните и новогодишни празници са любимо време в годината. Обилните трапези ни изкушават да опитаме от всичко и често стигаме до преяждане.

Накрая страда нашето храносмилане, нуждаем се от детокс и рестарт на целия организъм. Вижте кои полезни напитки могат да ви помогнат:

Пийте кефир на закуска

С него може да си приготвяте смутита, да го добавяте към овесена каша. Кефирът е чудесен за здравето на червата и храносмилането, изключително богат е на пробиотици, които са важни за доброто храносмилане, което пък има отношение към отслабването.

Ферментиралата млечна напитка е полезна и за здравето на костите, имунитета, кожата. Редовната ѝ консумация, особено по време на празници, ще ви помогне да възстановите чревната флора след обилното преяждане.

Костен бульон

Костният бульон е чудесен за разтоварване на храносмилателната система. Той е богат на желатин и глутамин, които благоприятстват здравето на червата. Желатинът може да помогне за облекчаване на възпалението в чревната лигавица в храносмилателната система, докато глутаминът, който е аминокиселина, помага при лениви черва, подуване на корема, газове. Костният бульон е чудесна детокс напитка, повишаваща имунитета.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК