Годината на Николина Чакърдъкова: Много тежка, но с лъч светлина

Губи много близки хора и отменя 100 концерта, но се ражда третото ѝ внуче

31.12.2020 | 15:25 Редактор: Тодор Петров

Тежка година, изпълнена с размисли, изпраща певицата Николина Чакърдъкова. Любимата на поколения българи изпълнителка ще запомни отиващата си 2020 г. с тежки загуби, но и с радостта от новия живот. Наред с починалите от Ковид-19 нейни приятели, в дома ѝ проблясва лъч светлина - ражда се третото и внуче.

"Има и нещо хубаво, което се случи, но като цяло не беше добра и спорна година за никого, за нито един от нас, имайки предвид пандемията, имайки предвид това, което се случи в нашия съзнателен живот. Никой досега не беше и очаквал, нито и да предположи, какво ще се случи, не знаехме и как да реагираме", сподели Чакърдъкова пред Bulgaria ON AIR

Пандемията остава разрушителен отпечатък върху работата на певицата. Всичките ѝ концерти се провалят, а отговорността за големия ѝ ансамбъл тежи. 

"Ще я запомня, че близо 80-100 концерта ми отпаднаха, което не е шега, защото аз не съм самостоятелен артист. Със себе си имам цял ансамбъл, имам още трима колеги певци, така че аз не съм солова изпълнителка или самостоятелна, аз имам екип от 20 човека, които през цялата тази година се опитвахме да бъдем креативни и всичко това, за да оцелеем най-вече", разказва тя.

Оказва се обаче, че най-трудните месеци тепърва предстоят. Губи много свои приятели, които не успяват да се измъкнат от смъртоноснаха хватка на коронавируса.

"Дано да не се повтаря тази година, но пак ще кажа, благодаря ти, Господи, че ни опази живи и здрави и съжалявам и съболезнования за всички мои сънародници, които си загубиха живота така нелепо. Защото колкото и да е странно и да не ми се вярваше, че нанася такива щети, около мен си отидоха много хора. Много ми е тъжно, имам чувството, че вътре в душата и сърцето имам голяма празнота и мъка за тези мои близки и приятели, които си отидоха от тази болест", откровена е Чакърдъкова.

Изпълнителката успява да навакса пропуснатите моменти със семейството си, записва в студио 20 нови песни и представя в Зала 1 на НДК два спектакъла заедно с дъщеря си Мария. 

"В личен план ми се роди третото внуче. За две години 3 внучета имам, което много ме направи щастлива. Имах време да отделя, да помогна на снаха ми, докато детето беше по-малко, така че това е едно много голямо щастие. Още един член на нашето семейство, който носи фамилията Чакърдъков, както и най-голямата ми внучка - Николина Чакърдъкова, сега си имаме Димитър Чакърдъков.

В края на турбулентната 2020 г. погледът ѝ е вперен в бъдещето, с вяра, че то ще е по-светло за всички. 

"Загряваме, репетираме, за да може когато кажат "Старт, отворено е всичко", ние да изненадаме и да радваме хората с много, много хубави и красиви песни", обещава изпълнителката.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК