Антъни Хопкинс е бил на прага на смъртта заради алкохола

На 29 декември актьорът отпразнува 45 години трезвеност

31.12.2020 | 08:43 Редактор: Искра Ангелова
Антъни Хопкинс е бил на прага на смъртта заради алкохола

Антъни Хопкинс е бил на прага на смъртта преди да се откаже от алкохола през 1975 година.

На 29 декември актьорът отпразнува 45 години трезвеност и отправи вдъхновяващо послание към своите фенове. В навечерието на новата година Хопкинс обясни защо има толкова много причини, поради които да е благодарен през 2020-а. Той публикува видео в профила си в Instagram, като започна с болката, която всеки е изпитал през последните 12 месеца.

"Нова година идва. Изминалата беше трудна година, пълна с болка и тъга. Но преди 45 години аз успях да се спася", започва Антъни своето обръщение. Той допълва, че преди толкова много е пиел, че е бил на прага на смъртта. Въпреки че не иска да бъде обявяван за светец, Хопкинс обясни защо е спрял с алкохола преди почти половин век.

"Получих съобщение. Едно малко гласче ме попита "Искаш да умреш или да живееш?" Казах, че искам да живея", споделя звездата. По време на процеса на изтрезняване, актьорът признава, че е имало моменти, в които се е съмнявал в успеха си, но постепенно се е научил да вярва в себе си и в собствената си сила. "Днес е бъдещето, за което толкова сте се притеснявали вчера".

След това Хопкинс се обърна към феновете си, включително тези, които се борят със зависимости. Неговият съвет е те да бъдат смели и да съберат всички сили, за да се справят с проблемите си. Според актьора, човек трябва да повярва в себе си и да си повтаря, че всеки следващ ден ще е по-добър от предишния.

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК