Млада майка изработва празнични картички, които подарява на непознати

Идеята ѝ е да създаде настроение и надежда у хората

03.01.2021 | 15:24 Редактор: Искра Ангелова

Млада майка от Велико Търново изработва стотици празнични картички, които подарява на познати и непознати. Идеята ѝ е да създаде празнично настроение и надежда у хората, които според нея все по-рядко се усмихват.

Радина Иванова е майка на едногодишно дете. Многото грижи около него обаче, не ѝ пречат да намери време да изработи стотици красиви картички за Коледа и Нова година. Подарява ги на свои приятели и на непознати хора.

"Изработвам ги от картон, с ножица, имам и машина за изрязване на детайли, благодарение на която мога да ги правя по-прецизни, по-красиви, надявам се. Това е моята идея да ги подаря, да подаря добро, да подаря емоция, защото аз наистина влагам много емоция в изработката на всяка една от тях и съм сигурна, че тя ще донесе щастие, защото всичко изработено с положителна енергия носи позитивизъм", сподели Радина Иванова.

Само за месец тя е направила и раздала близо 300 оригинални картички. Казва, че в последната година хората са силно притеснени и тъжни, заради загуба на свои близки, липса на работа и средства за издръжка на семейството. 

"Да направя нещо добро за празниците, защото виждам, че тази година много от моите приятели са някак свити. Затова исках да направя нещо, с което мога да зарадвам колкото се може повече хора", допълни тя.

Един от най-вълнуващите моменти за Радина бил, когато изработвала картички за медиците на първа линия от болницата във Велико Търново. Тъй като трябвало да бъдат готови само за няколко дни, на помощ ѝ се притекла нейна приятелка. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК