Дядо Коледа с кауза: Болен мъж събира пари за лечение на съгражданин

"За седма поредна година обикалям, за да радвам малчуганите", каза Георги Симеонов

28.12.2020 | 15:00 Редактор: Искра Ангелова

За седма година 36-годишният Георги Симеонов от Горна Оряховица става Дядо Коледа, за да подкрепя благотворителни каузи. Георги страда от детска церебрална парализа, но не спира да прави добро. От средата на декември събира средства за лечението на онкоболен мъж.

На Коледа семейство Зарзалиеви канят Георги в дома си в Долна Оряховица, за да раздаде подаръците на малкия Данаил.

"Изненадата е и за нашето детенце, и по случай благотворителната кауза, с която се занимава Георги. Радваме се, че втора година можем да помогнем, дори с минимална сума, но пак- и за щастие на детето, и за помощ на човека. Разказвали сме му за добрия старец, който носи подаръци на послушните деца. За щастие и пак се свързахме с Георги", сподели Гинка Зарзалиева.

Георги пристига, нарамил голям чувал, а детето го чака с нетърпение.

"Тази година имам доста заявки за посещения въпреки годината на коронавируса, спазваме всички епидемични мерки, от метър - метър и половина. Сега сме в къщата на Данаил, най- доброто момченце в Долна Оряховица", коментира Георги Симеонов.

Тази година неговата кауза е да помогне на 41-годишен мъж, с диагноза рак на стомаха, който се нуждае от 60 000 евро за операция. 

"За седма поредна година обикалям, за да радвам малчуганите, като цената си остава 5 лв. Всичките събрани пари ще бъдат дарени на Павлин Димитров от Горна Оряховица", категоричен е Георги.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК