Собственици на затворени заведения с подаръци за хората с умствена изостаналост

За дни призивът събира десетки съмишленици, готови да дарят храна и дрехи

24.12.2020 | 17:10 Редактор: Искра Ангелова

Собственици на затворени заведения във Видин и мотористи зарадваха за Коледа деца и възрастни в домове за хора с умствена изостаналост в град Кула.

Идеята за инициативата възниква спонтанно на Красимир Богданов и Николай Емилов. И двамата са потърпевши от локдауна в страната, но твърдо решени да подарят усмивки.

"Като стана пандемията - ми остана повече свободно време и реших да го направя", каза собственикът на заведения във Видин Красимир Богданов.

За дни призивът в социалните мрежи събира десетки съмишленици, готови да дарят храна и дрехи. И така, натоварени с подаръци - моторизираните белобради старци потеглиха.

В Кула има три центъра за деца и възрастни със специални потребности. А всеки от 18-те им обитатели има своя история. Най-голямото желание на Орлин е да види Дядо Коледа.

"За мен емоцията е двойно по-голяма, защото аз съм в центъра на събитията. Радостта е двойно по-голяма от очакваното", сподели доброволецът Борислав.

Във втория от домовете ни посреща Гина. Посреща ни с усмивка. Израснала в институциите, без семейство, но намерила другар - Сибила. 

"Двете са си заедно от деца, както се казва. Помагат си, не могат една без друга", категоричен е управителят на социалните заведения Красимир Вълчев.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК