Kак да украсим и поставим коледното дърво според фън шуй

Важно е да знаете какво искате да постигнете с подредбата

18.12.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Kак да украсим и поставим коледното дърво според фън шуй

Според древната философия фън шуй всяко нещо в дома трябва да има своето определено място, което да подпомогне канализирането на енергията вкъщи, носейки ви щастие, късмет, любов, просперитет. Коледа наближава. Ако все още не сте украсили коледното си дърво, време е да се заемете с тази приятна и уютна празнична задача, но преди това разберете къде е най-добре да поставите елхата според фън шуй.

Разбира се, всеки дом има своите индивидуални особености в подредбата. Невинаги можете да отделите празно място за коледното дърво в точно определен ъгъл, за да е в хармония с фън шуй, но пък можете да направите малко разместване за тази цел.

Освен това, няма точно определено място, където е добре да сложите елхата. Важно е какво искате да постигнете с тази подредба – дали мечтаете за повече просперитет, за любов, да откриете щастието или да сте здрави. Според фъншуй едни от най-подходящите места за поставяне на коледното дърво са източната, северната или югоизточната зона на вашия дом.

Ето и какво носи всяка от тези зони:

Изток – здраве и семейство;
Югоизток – пари и изобилие;
Юг – слава и добра репутация;
Север – кариера;
Североизток – самоусъвършенстване;
Югозапад – любов;
Запад – творчество;
Център – сърце.

Поставянето на коледното дърво в някоя от тези зони според фън шуй ще ви донесе хармонична енергия за празниците, а и през новата година.

Цялата статия четене в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК