История с щастлив край: Намушканото с нож куче си намери стопани

Белчо вече е добре и се радва на грижи от новите си собственици

03.12.2020 | 20:15 Редактор: Ралица Братанова

Кучето, което беше намушкано с нож от случаен минувач в столицата, вече е добре и има нов дом. Белчо е осиновен от добри хора, които ще се грижат за него с любов. 

Топъл подслон, храна и любящи стопани - кучето Белчо вече е добре. Андрей и неговата приятелка решават да осиновят бездомното куче. 

"Просто ни стана много мъчно, че е възрастно куче и е трудно някой да го вземе. Всеки търси малки, сладки кученца, а той ще остане на улицата", разказва Андрей.

Кучето беше наръгано с нож на 20 ноември в столичния квартал "Надежда". Напълно безпричинно мъж минава покрай него и го промушва във врата. 

Видеото с нападението над беззащитното животно предизвика вълна от възмущение и трогна стотици хора във Facebook. В крайна сметка обаче само двама предложили дом за кучето. 

Белчо все още се възстановява от раната, но вече е спечелил сърцата на новите си стопани.

Нападателят на Белчо е задържан. Оказва се, че той е криминално проявен. Сега остава да получи справедливо наказание, с надежда случаите на агресия на хора над животни да стават все по-малко. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


7
49 rate up comment rate down comment 1
Росица
преди 3 години
Една прекрасна новина :)" Колкото повече опознавам животните, толкова повече мразя хората "Радвам се, че все пак има човеци на този свят! Сигнализирай за неуместен коментар
6
37 rate up comment rate down comment 1
Надко
преди 3 години
Радвам се. Браво на пича. Тос ако го бях гепил щях да го лежа Сигнализирай за неуместен коментар
5
71 rate up comment rate down comment 1
Petrov
преди 3 години
Наказанието на този тип трябва да е такова все едно е извършил това действие към човек ! Мястото на такива "хора"е за много дълго време в затвора!!! Сигнализирай за неуместен коментар
4
72 rate up comment rate down comment 1
мартин
преди 3 години
Сега очаквам и продължение,*** дето го намушка да си намери и той стопанин!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
86 rate up comment rate down comment 0
Тишо
преди 3 години
Крайно време е да се въведат по-строги закони и наказания срещу такъв тип престъпления срещу животни , както е в нормалния свят , защото такива които посягат на животни , утре няма да се замислят да посегнат и на други хора...а животните в крайна сметка и те са живи същества , и не знам защо трябва да се третират различно от хората. Сигнализирай за неуместен коментар
2
65 rate up comment rate down comment 1
Марияна Апостолова
преди 3 години
Благодарна съм,че все още в България има състрадателни и добри хора! Сигнализирай за неуместен коментар
1
73 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Милото животинче кой знае колко мъка е изживяло...дано сега да има добри старини и да се обичат истински със стопаните си. Сигнализирай за неуместен коментар