Задържаха мъж, наръгал бездомно куче в София

В дома на 40-годишния Д. Д. са открити две пушки и боеприпаси 

23.11.2020 | 10:52 Редактор: Тодор Петров
Задържаха мъж, наръгал бездомно куче в София

Софийската районна прокуратура задържа за срок до 72 часа мъж, наръгал бездомно куче в столичния ж.к. "Надежда". 

40-годишният Д. Д. е обвинен в това, че на 20 ноември около 08:30 ч. пред денонощен магазин е проявил жестокост към животното, като му е причинил трайно увреждане. Обвиняемият е намушкал с нож непородистото куче, а деянието е извършено на публично място.

В хода на разследването в жилището му са извършени претърсване и изземване, при които са намерени и иззети оръжия и боеприпаси, за които обвиняемият не притежавал разрешително.

На Д. Д. е повдигнато обвинение и за това, че е държал огнестрелно оръжие – 2 броя пушки с болтов механизъм и боеприпаси - 27 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които на Д. Д. са повдигнати обвинения, са наказуеми с лишаване от свобода. Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, дежурен прокурор при Софийската районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. 

Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК