В Лондон осигуряват храна и хотелски стаи за бездомните за Коледа

На празника те ще имат онлайн концерт и викторина с участието на известни личности

30.11.2020 | 20:40 Редактор: Радостина Димитрова
В Лондон осигуряват храна и хотелски стаи за бездомните за Коледа

На фона на пандемията от новия коронавирус благотворителната организация Crisis реши да настани най-уязвимите бездомни хора в Лондон в хотели, като организира за тях медицински консултации и три хранения на ден, съобщава британският национален ежедневник The Times.

Всяка година, считано от 70-те години на миналия век, за Коледа британската благотворителна организация настанява хиляди бездомни хора в обществени зали или конгресни центрове, но това се оказва невъзможно в условията на пандемията. Независимо от това, както отбелязва The Times, организацията намери изход, като реши да настани хората от улицата в хотели за период от две седмици.

По-специално организацията ще настани най-уязвимите бездомни жители на Лондон в 517 хотелски стаи в четири хотела в столицата, които се присъединиха към инициативата, като се предоставиха стаи на по-ниски цени, предава "Фокус".

"Обикновено приемаме повече от четири хиляди души в 10 центъра и привличаме около 12 хиляди доброволци. Тогава се случи пандемията и трябваше да спрем и да преоткрием колелото", заяви главният изпълнителен директор на Crisis Ян Ричардс.

Тази година бездомните ще имат на разположение хотел за две седмици, където ще получават три хранения на ден, доставени в стаята им. За тези, които все пак се окажат на улицата, ще се предлагат медицински услуги.

Освен това на Коледа те ще имат онлайн концерт и викторина с участието на известни личности: актриса, известна с филмите за Хари Потър, и актьор от телевизионния сериал "Игри на тронове".

Според The Times тези бездомници, които прекарват празниците като временно настанени, ще получат коледни ястия и хранителни пакети от организацията. Освен това ще бъде създадена служба за подкрепа, благодарение на която доброволците ще могат да поддържат връзка с бездомните, за да не се чувстват изолирани.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК