4 мита за тренировките, на които да не вярвате

Вижте как е най-добре да поддържате тонуса и здравето си

26.11.2020 | 13:11 Редактор: Ралица Братанова
4 мита за тренировките, на които да не вярвате

Митовете за тренировките и упражненията съществуват отдавна и все още имат последователи. Много хора все още вярват на голяма част от тях.

За да ви помогнем да се ориентирате по-реалистично в тренировките и очакванията, които можете да имате, ще ви запознаем с някои митове за тях, в които да спрете да вярвате.

Мит: Можете да стопите мазнините от определени места

Всеки има зони от тялото си, върху които е натрупал мазнини и които иска да премахне. Най-често това са долната част на корема, вътрешната страна на бедрата и ръцете, страничните зони на кръста, външната страна на бедрата.

Така наречените проблемни зони са трудни за тонизиране и неслучайно по тях се трупат мазнини, които не могат да се стопят, пише Az-jenata.bg.

Ако се упражнявате целенасочено само за тези конкретни зони успехът ви няма да е особено голям. По-добре е да тренирате цялостно и да развивате мускулатурата на цялото тяло за повишаване на мускулната маса. Това помага за изгаряне на значително повече калории и мазнини, които водят до цялостна загуба на излишно тегло.

Мит: Ако няма болка, значи няма и резултат

Има съвсем малко истина в това твърдение, но не само болката е показател за успешната тренировка и изгарянето на мазнини. Мускулната болка и треската след тренировка е напълно нормална. Важно е да излизате от зоната си на комфорт по време на упражненията, да не правите едни и същи тренировки, защото тялото свиква с тях и резултатите са по-малки. 

Мит: Йога не е истинска тренировка

Някои хора продължават да вярват, че йога е просто извиване на тялото в различни пози, което не носи никакви ползи за мускулатурата и тонуса. Йога всъщност е истинска тренировка и дори в много случаи е по-трудна от някои обикновени популярни упражнения. Ако сте опитвали йога, вероятно знаете какво предизвикателство всъщност е тя.

Мит: Намаляването на стреса чрез интензивни тренировки е полезно за вас

Вярно е, че тренировките и физическата активност са добър начин да подобрите психичното си здраве. Упражненията са прекрасен начин и да се справите с гнева, със стреса, с нежеланите изблици на нервност и безпокойство. И все пак, ако сте много гневни или силно стресирани, не е добра идея да напрягате до краен предел тялото си, да тичате бързо и дълго или да вдигате непосилни тежести, само за да се успокоите.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК