Как да изберем луксозен двулицев матрак с мемори пяна?

Според E-sleep те са с по-здрави ядра, издържат по-дълго време и на по-голямо натоварване

29.10.2020 | 11:42 Редактор: Тодор Петров
Как да изберем луксозен двулицев матрак с мемори пяна?

Матраците, които се продават днес са най-разнообразни и като структура и като материали. Някои от тях са едностранни, като притежават само основните слоеве - това са най-често плътна пяна, комбинирани със стоманени пружини. Макар и дълги години използвани, този тип матраци водят до болки в гърба и опорните точки. За щастие, технологията при производство на матраци се е развила и днес тези матраци са по-скоро рядкост. По-често срещани са двулицеви матраци с мемори пяна. Като из между тях дори можете да попаднете на такива, които са изключително луксозна изработка. 

Някои производители изработват матраци с еднаква твърдост от двете страни, което може да удължи продължителността на живота им. Други пък имат различна твърдост от всяка страна, като така осигуряват различно ниво на комфорт за спящите.

Решихме да ви разкажем подробно как да си изберете луксозен двулицев матрак с мемори пяна, какви са предимствата му и на какво е нужно да обърнете допълнително внимание.

Луксозните двулицеви матраци - дизайн и функции

Първо, нека изясним разликата между обръщане и завъртане. Завъртането става на 180 градуса, като повърхността за спане остава същата. Тоест частта, която е била под краката отива под възглавницата и обратно. Повечето матраци имат изискване да бъдат завъртани редовно, за да се запазят в добра форма дълго време. Матраците, които имат пружини, например, е необходимо да се завъртат два пъти годишно, докато латекса и пяната само веднъж.

Обръщането е по-различно действие. При него, матракът се завърта така, че да се спи на повърхността, която досега е била отдолу, обърната към пода. Обръщаемите матраци са обозначени винаги като такива, така че няма опасност да изберете някой, който може да се обръща и да не знаете за това. Често срещан термин е и „двулицев“ матрак. Той означава, че на матракът се спи на една и съща повърхност, но тя е разделена на две и двете части са с различна твърдост. Те са добър вариант за двойки с различни предпочитания за твърдост.  Двулицевите матраци обаче никога не трябва да се обръщат.

Според E-sleep, като цяло, двулицевите матраци са с по-здрави ядра, което значи, че издържат по-дълго време и на по-голямо натоварване. Те са конструирани така, че да предоставят максимален комфорт, независимо на коя половина се спи. Всяка половина има различни слоеве с различна твърдост. Повечето брандове или магазини, които предлагат в портфолиото си матрак, който е луксозен двулицев матрак с мемори пяна, го изработват и в различни размери.

Онези от матраците, които се обръщат, имат устройство, което копира слоевете на другата половина само че наобратно. Ако при едната страна, комфортният слой е дебел и е от мемори пяна, от другата страна пак ще е от мемори пяна, само че по-тънък. Ако искате да придобиете представа, най-лесното сравнение е да си представите един сандвич.

Предимство е дължината на живота му

Този тип матраци имат дълъг живот, защото честото завъртане ги запазва в доба форма. Когато се използва от няколко различни страни, тежестта се разпределя равномерно. Естествено, животът на един матрак зависи и от качеството на материалите, които са използвани, технологията на изработка, както и дали е използван често или не. При всяко положение, когато избирате матрак, ако подберете луксозен, то можете да разчитате, че материалите са високо качество и няма да се амортизират бързо.

По-трудни за намиране

Луксозните матраци, които са качествено изработени, не се намират лесно. Предвид високата им цена, не всички предприятия произвеждащи матраци, могат да си позволят да включат такъв тип в портфолиото си. Затова пък тези, които ги предлагат, можете да сте напълно убедени, че изработката им е луксозна и са направени безкомпромисно.

Заключение

Избирайки луксозен двулицев матрак с мемори пяна вие избирате качествен матрак, който няма да ви разочарова. Мемори пяната се влага почти във всички видове матраци днес, но само част от тях са луксозни изпълнения.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК