Как да изберем подходяща играчка за домашния любимец

Грешния избор може да доведе до неприятни последици, предупреждава експерт

19.10.2020 | 10:36 Редактор: Радостина Димитрова
Как да изберем подходяща играчка за домашния любимец

"Изборът на грешна играчка за любимото ви куче може да доведе до неприятни последици. В най-добрия случай кучето няма да се интересува от нея, а в най-лошия – ще пострада или ще се нарани. Затова ви съветвам винаги да обръщате внимание на материала, от който е направена играчката, на нейния размер и допълнителни малки детайли". Това заяви президентът на Руската киноложка федерация Владимир Голубьов, цитиран от БГНЕС.

По думите му, за да се избегнат травми, не трябва домашният любимец да се оставя сам, когато му дадем играчка. При покупка трябва да отдадем предпочитание на играчки, изработени от естествени материали като памук, дърво, кожа.

"Висококачествената мека гума, латекс и силикон също са доста безопасни за домашния любимец", каза Голубьов.

"Поглъщането на малка топка няма да е трудно за голямо куче. И ако такава топка няма специално въже, тогава има риск от задушаване, ако топката случайно попадне в гърлото", съветва кинологът.

Играчките, съдържащи малки частици, са също толкова опасни.

"Следователно всяка играчка, която има стърчащи копчета или пластмасови очички, мустаци, опашки или други малки части, не са подходяща за безопасна игра на кучето", каза още президентът на РКФ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пенчо
преди 3 години
Само кучетата ли са домашни любимци ? Сигнализирай за неуместен коментар