С любов към танците: Угандийци смаяха с умело владеене на българско хоро

Решихме да научим българските танци, за да насърчим мира, казва Барбара

14.10.2020 | 14:43 Редактор: Юлия Христова

Магията на българските народни танци завладя Уганда. Група африканци успяха умело да усвоят стъпките на българското хоро. 

С широки усмивки и вроденото си чувство за ритъм - група младежи от африканската държава Уганда се превърнаха в посланици на българските народни танци в своята родина. 

Любовта към хорото се заражда случайно, след като попадат на представление на български фолклорен състав във Facebook. Това разказва сънародника ни Даниел Делибашев, който е основател на фондацията "Усмивка за Африка".

"Решихме да научим българските танци заради културното разнообрази и за да насърчим мира и обединението", казва Барбара от Уганда. 

Желанието им да се потопят в българския фолклор не се изчерпва само с един танц. Те продължават да учат нови хореографии и да изненадват с таланта си. 

За угандийците Даниел Делибашев разказва, че са топли и сърдечни хора. Това е второто му посещение в страната. В момента българинът работи по проекти, свързани с образование и обучение на младежи, които да се научат на занаят. 

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК