Нагласите, които ни пречат да бъдем щастливи

Често те са плод на несигурността, която цари в света

06.10.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Нагласите, които ни пречат да бъдем щастливи

Има много неща, за които да се притесняваме в днешно време. Дори тези от нас, които са с вродена позитивна нагласа, може да се окажат по-тревожни от обикновено поради цялата тази несигурност, която цари в света. Напоследък почти всички хора се притесняват за най-важните аспекти от живота си – за здравето и доходите си, за социалния си живот, за бъдещето на планетата и т. н. Опитайте се да спрете да се тревожите прекалено, защото безпокойството не само може да ви отнеме цялата енергия, но и да ви принуди да вземете неразумни решения.

Ето и кои са негативните нагласи, които най-много могат да попречат на живота и щастието ви:

1. Твърде бдителни сте

Внимавайте да не фокусирате вниманието си основно върху това как нещата биха могли да се объркат относно финансовата ви сигурност. Тогава вашите взаимоотношения може да се окажат застрашени или нестабилни. Колкото повече мислите за заплахите пред професионалното си бъдеще, толкова "по-отсъстващ“ можете да се окажете за близките си хора. По-добре не четете отрицателните новини в интернет и социалните медии, и не прекарвайте твърде много време от деня си в гледане на негативни новинарски репортажи.

2. Тълкувате стандартни ситуации като заплашителни

Ако напоследък сте станали по-тревожни, възможно е да действате предубедено. Вероятно е да виждате голяма заплаха в невинни ситуации, в които има малка вероятност нещо наистина лошо да се случи. Ако докато чакате резултатите от медицинските си изследвания, се ужасявате, че имате някакво ужасно заболяване, то вероятността да сте твърде стресирани, а не болни е доста по-голяма. Ако получите писмо/имейл (от банката или от неизвестен получател) и ви е страх да го отворите, то вие наистина сте станали жертва на собствената си тревожност.

Цялата статия четете на Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК