16 мъже и 6 жени мерят сили на арена край Русе с благотворителна цел

Каузата цели събиране на средства за изграждане и реновиране на спортни съоръжения

19.09.2020 | 14:58 Редактор: Ивет Арабова

В двудневно предизвикателство ще премерят сили мъже и жени край Русе. "АРЕНАТА – Предел на възможностите" е благотворителна инициатива с цел събиране на средства за изграждане и реновиране на спортни съоръжения за младежи в общината. Този уикенд лесопарк "Липник‘‘ в село Николово ще бъде бъде своеобразна арена на битки. 16 мъже и 6 жени ще се включат в двудневно предизвикателство с благотворителна цел. 

"Арената е благотворително спортно събитие, което за първи път се организира в града, това е първото ни издание. Имаме кауза, така да го наречем, да съберем средства за изграждане на спортни съоръжения за подрастващи в региона", сподели организаторът на събитието Атанас Бойков.

Събитието ще представлява състезание на 2 потока, като в неделя ще бъдат излъчени двама победители - един мъж и една жена. "На този етап не искам напълно да издавам какво сме приготвили за участниците, но както виждате, тук зад нас има огромни гуми по 200 кг, има варели, има какво ли не, така че ще бъде зрелище със сигурност", разкри организаторът и водещ на събитието Димитър Господинов-Гуспа.

На събитието ще присъстват специални гости от популярни телевизионни формати, местни групи и други специални изненади за най-малките. "Призовавам абсолютно всички русенци, които са свободни, да дойдат. Входът е свободен. ние събираме средства, но те не са задължителни и смятаме, че така трябва да бъде. Така че всеки, който иска да дойде да наблюдава и да се радва на състезанията, е добре дошъл свободно", каза още Господинов.

Събитието има за цел да допринесе за спортната култура на младите и изграждането на социалните им умения чрез спорта.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК