Кралската Коледа пред провал заради мерките срещу Ковид-19

В сила влиза правилото, че на едно място не може да се събират повече от 6 души

14.09.2020 | 12:00 Редактор: Ивет Арабова
Кралската Коледа пред провал заради мерките срещу Ковид-19

Новите мерки срещу коронавируса, които ще бъдат въведени през следващата седмица, вероятно ще попречат на кралското семейство да организира и проведе традиционните си Коледни тържества, пише "Дейли мейл“.

“Правилото на шестимата”, което влиза в сила от утре в Обединеното кралство (тоест на едно място да се събират не повече от шестима души) може сериозно да попречи на грандиозните партита в имението “Сандрингам”.

Кралицата, принц Чарлз и възрастните кралски особи едва ли ще ходят до църквата публично на Коледа, но ще се насладят на семеен обяд в "Сандрингам "или ще вземат участие в тържествена вечеря по повод Бъдни вечер. Когато премиерът Борис Джонсън обяви новите правила, не се ангажира да гарантира, че до Коледа те ще бъдат отменени.

Кралските особи се ползват и с особени мерки за опазване от коронавируса, които Джонсън обяви  - например, ако член на семейството иска да се срещне с Принц Филип или кралицата, задължително трябва да се е самоизолирал две седмици преди това, предава БГНЕС.

Обичаят на кралицата да приема около 30 души от роднините си за обяд в имението в Норфолк преди обръщението ѝ към народа, както и традиционното отваряне на подаръци заедно в навечерието на Коледа също са застрашени. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК