"Пияни" оси тероризират Великобритания

Те се хранят с остатъци от човешка храна и ферментирали плодове

06.09.2020 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова

Във Великобритания в края на август-началото на септември започва нашествие на едри оси от Германия, които са склонни безпричинно и нееднократно да нападат хора и животни и да ги жилят, пише в. "Метро".

Според експерти по това време на годината осите работнички прекратяват дейността си по осигуряване на безопасността на гнездото и доставката на храна за царицата и след като тя спре да снася яйца, излизат навън, за да "разпуснат".

Осите се хранят с остатъци от човешка храна и ферментирали плодове, в резултат на което се превръщат в "подпийнали смелчаци", обяснява експертът по борба с вредители Пол Бейтс, предава БНР.

Специалистите отбелязват, че тази година във Великобритания са се появили голям брой оси от Германия, които са доста по-едри и "по-люти" от местните видове.

Сърдитите пришълци жилят много по-често и затова експертите съветват хората да бъдат изключително внимателни по време на пикници и разходки сред природата.

Изданието посочва също, че тази година във Великобритания вече има няколко случая на големи пожари, причинени от собственици на жилища, опитващи се да се отърват от гнездата на оси.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК