Бебе панда се роди в зоопарка във Вашингтон

Фенове проследиха събитието на живо благодарение на стрийминг

22.08.2020 | 12:13 Редактор: Ивет Арабова
Бебе панда се роди в зоопарка във Вашингтон

Служители на зоологическата градина във Вашингтон обявиха раждането на "скъпоценно бебе панда" в петък, родено от гигантската панда Мей Сян, четири години след последната ѝ бременност, предава AFP

Майката проявява типично поведение на родилка-панда - "кърми и гушка новороденото бебе“, заявиха от Националният зоопарк към института "Смитсониан“ в Twitter. "Радваме се да споделим, че Мей Сианг е родила в 18:35 ч. Тя се грижи внимателно за новороденото си", се казва в изявлението , като се добавя, че майката и бебето "изглежда се справят добре".

Феновете на пандата успяха да следят раждането ѝ на живо благодарение на "панда камера”, достъпна на уебсайта на зоопарка, въпреки че високият интерес предизвика срив на транслацията в някои моменти.

Мей Сян, която е на 22 години, е била изкуствено осеменена на 22 март със замразената сперма на Тиан Тиан, друга намираща се в зоопарка гигантска панда, която ще навърши 23 години по-късно този месец, според зоологическата градина, предава "Фокус".

След пристигането на двете панди през 2000 г., Мей Сианг е родила три оцелели мечета: мъжките Тай Шан през 2005 г. и Бей Бей през 2015 г. и женската Бао Бао през 2013 г. И трите са били върнати в Китай на четвъртия си рожден ден по силата на договор за партньорство, според който Китай остава собственик на пандите и техните поколения. Самите Мей Сян и Тиан Тиан ще бъдат върнати в Китай следващия декември.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК