Още 4 тигъра и 3 лъва са заразени с Ковид-19 в зоопарк в САЩ

Всичките котки се чувстват добре

23.04.2020 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова
Още 4 тигъра и 3 лъва са заразени с Ковид-19 в зоопарк в САЩ

Четири тигъра и три лъва от зоопарка в нюйоркския район Бронкс са се заразили с новия коронавирус. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на зоопарка. 

Дирекцията на съоръжението припомня, че в средата на април аналогична диагноза е поставена на женски малайски тигър на име Надя. "Можем да потвърдим, че резултатите от анализите, взети от три други кашлящи тигри и три африкански лъва, са положителни и потвърждават Ковид-19", се казва в съобщението. От зоопарка уточняват, че същата диагноза е потвърдена при още един тигър, но неговото заболяване е протекло без симптоми, информира "Фокус".

За да се вземат фекални проби за анализ, не е било необходимо животните да бъдат упоявани. "Всичките 8 котки се чувстват добре. Те се държат нормално, хранят се добре и кашлят по-малко", се казва в съобщението. Надя беше първият случай на тигър, заразен с новия коронавирус Ковид-19 от хора. 

Зоопаркът в Бронкс е открит през 1899 г. Той се простира на площ от 107 хектара и е дом на около 4 хиляди животни от над 600 различни вида и подвида. Самият зоопарк е затворен от 16 март поради пандемията на коронавирус и провежда обиколки изключително в онлайн режим.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК