Защо диетолозите препоръчват кисело мляко и авокадо за тънка талия?

Лешниците са с високо съдържание на антиоксиданти, които са важни за здравето на сърцето

21.08.2020 | 13:00 Редактор: Искра Ангелова
Защо диетолозите препоръчват кисело мляко и авокадо за тънка талия?

Едни от най-трудните за редуциране излишни мазнини са тези в областта на бедрата, дупето и талията. Те изискват специални упражнения, кардио тренировки. 

Хубавото е, че има някои храни и напитки, препоръчвани от диетолози, за които се смята, че подпомагат изгарянето на калории и намаляване на мазнините в областта на талията (както и останалите проблемни области). Добавете към менюто си нар, зелен чай, сладки картофи, червено грозде, люти чушки, както и:

Лешници

Чудесни за малки закуски, когато изпитваме глад, затова е добре да ги имаме подръка. Вкусните ядки имат противовъзпалителни свойства, но съдържат и мононенаситени мазнини – едни от най-полезните за отслабване. Лешниците са с високо съдържание на антиоксиданти, които са важни за здравето на сърцето.

Кисело мляко

Натурално, разбира се! Включването на чаша кисело мляко в диетата ви ще ви осигури протеини, аминокиселини, които задействат хормоните в тялото ви, подпомагащи изгарянето на мазнините и намаляващи апетита.

Авокадо

Ако искате да имате тънка талия, включете в менюто си авокадо. Според изследвания, мононенаситените мазнини, които се съдържат в него, подпомагат организма да изгаря излишни мазнини много по-ефективно. Авокадото е много универсално и може да се използва за направата на много неща, включително диетични десерти. Консумацията му ще ви осигури ситост и енергия.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК