Kак да се предпазим от излишните харчове, когато пазаруваме?

Списък с нужните продукти помага да се предпазим от необмислени покупки

13.08.2020 | 12:31 Редактор: Ивет Арабова
Kак да се предпазим от излишните харчове, когато пазаруваме?

Когато отивате да пазарувате в магазина вътре е пълно с изкушения. Няма как да не ви се дояде това или да ви се допие онова. Посягате към всякакви покупки, за които не сте предвидили пари предварително и така харчите прекалено много, понякога извън бюджета си. Какво можете да направите, за да спестите пари при пазаруване и да се предпазите от излишни харчове?

Подгответе си план за ястията за през седмицата

За да се предпазите от излишно харчене на пари, най-лесно е да помислите какво възнамерявате да готвите през седмицата. Така ще направите списък на продуктите, които ви трябват, и ще се предпазите от необмислени покупки. Освен това трябва съзнателно да се придържате към плана си, иначе отново ще купите неща, които не ви трябват.

Проверявайте хладилника и шкафовете преди пазаруване

Представете си, че сте управител на магазин, който трябва да прави заявка за доставки на продукти. Вие трябва да прегледате щателно склада и да направите опис на продуктите. Ако действате по този начин вкъщи, ще купувате само пресни продукти и няма да допускате храна с изтекъл срок. Ако преглеждате редовно домашния си склад, това ще ви държи в течение с какви продукти разполагате, какъв е срокът им на годност и кои са продуктите, които привършват и които трябва да купите.

Планирайте пазаруванията си около акции и намаления

Информирайте се какви намаления има в близкия до вас магазин. Съобразявайте менюто си с намалени стоки, които ще ви спестят пари.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК