Художници преобразиха подлеза на Централната автогара в София (+Снимки)

Посланието на графитите е за толерантност между различните хора

12.08.2020 | 20:23 Редактор: Ивет Арабова

Съвременният свят през очите на графити артистите, които внасят цвят в градската среда. Как професионални художници преобразиха подлеза на Централната автогара в София? Резултатът е видим - 300 кв. м., изпълнени със смисъл и талант. 

"Минавайки през този подлез, гледаме стените и си казваме - тук ще е много хубаво, ако може да се нарисува това място, защото приличаше на катакомби, преди да се намесим ние и хората, които също минават, потвърждават това", сподели съвременният стенописец Йоан.

В рамките на арт фестивала "Graff Express" художниците пресъздадават своята представа за темите, които вълнуват съвременния човек, забързаното всекидневиe, мултикултурното богатство на района и кръстопътното значение на локацията - пресечна точка на пътища, съдби и култури. 

"Да покажем графитите в едно друго изражение. Как могат да изглеждат много добре в пространството, че те не са вандалски прояви, а напротив - това е изкуство, което може да стои наравно със съвременното изкуство, което се представя в галериите. Само че ние искаме да го създадем с отворен достъп", разказа съоснователят на фондация "Visionary" Деляна Ангелова.

Посланието на графитите е толерантност между различните хора, етноси и стилове в изкуството, споделят художниците. Минувачите през подлеза се усмихват край изрисуваните стени на подлеза.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева и оператора Петър Симеонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК