Как да разберете дали си пишете с човек с фалшив профил?

Ето кои са знаците

12.08.2020 | 21:40 Редактор: Ралица Братанова
Как да разберете дали си пишете с човек с фалшив профил?

Всеки понякога се е съмнявал дали човека, с когото се е запознал в социалните мрежи е този, за който се представя и е имал подозрения към определени профили в приложенията. Ето и най-явните знаци, че някой си е направил фалшив профил и ви мами, според "Teen Vogue". 

1. Не искат да говорите по телефона/ Не вдигат
 
Запознали сте се с някого онлайн, чатите си редовно, вече започвате полека да се опознавате и да се сближвате. Смятате, че е нормално да започнете да си говорите по телефона и да си размените номерата, преди да излезете официално на среща. Но ако забелязвате, че човекът отсреща не желае да дава номера си, измисля оправдания, не иска да си гооврите, а предпочита да си чатите или ви дава някакъв номер, но не вдига - твърде вероятно е да се крие, защото профилът му не е истински.

2. Нямат много последователи и приятели
 

Фалшивите профили лесно се разпознават с това, че нямат много последователи и приятели в мрежите като Facebook, Instagram и т.н. Ако човекът няма много снимки, не е тагван на снимки с приятели, постовете му не събират почти никакви харесвания и коментари, това също е съмнително.

3. Фалшиви снимки/картинки
 
Хората с фалшиви профили, често си слагат снимки на известни личности, които обаче не са толкова разпознаваеми, или снимки на случайни хора, които са намерили. Лесно може да проверите това с Google reverse-image search. Отново - ще забележите, че тези снимки нямат много лайкове и човекът не поства често. Друг вариант е и да използват много картинки - на анимации, от филми, снимки с цитати, цветя и т.н.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК