Принцеса Беатрис се омъжи със сватбената тиара на Елизабет II

Церемонията трябвало да се състои през май, но била отложена заради коронавируса

19.07.2020 | 11:53 Редактор: Ивет Арабова
Принцеса Беатрис се омъжи със сватбената тиара на Елизабет II

Принцеса Беатрис се омъжи със сватбената тиара на баба си - кралица Елизабет II. Това става ясно от съобщение на Бъкингамския дворец, което дава повече детайли за тайната церемония на принцесата.

31-годишната Беатрис се омъжи за Едоардо Мапели Моци в петък в замъка Уиндзор. Тя е най-голямата дъщеря на принц Андрю на херцогинята на Йорк - Сара, информира Ройтерс.

Беатрис и Едоардо планирали да се омъжат през май, но ограниченията около пандемията ги накарали да отложат церемонията. 94-годишната кралица Елизабет и съпругът ѝ - принц Филип, бяха сред малкото гости на сватбата. "Двойката реши да има малка частна церемония с родителите си и братята и сестрите си след отлагането на сватбата през май", се казва в изявлението на Бъкингам.

Според британските медии "тайната" сватба щеше да е първият път, в който британският монарх се среща с втория си син - Андрю, откакто неговият приятел Гислейн Максуел беше арестуван в САЩ. 

От Двореца поясниха, че Беатрис е била с винтидж рокля в цвят слонова кост и диамантена тиара, като и двете ѝ били дадени от кралицата. Короната била носена от самата Елизабет II в сватбения ѝ ден през 1947 г. Тиарата била направена от диамантена огърлица, подарена на кралица Виктория за нейната сватба.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК