Стискането на пъпките състарява кожата

Кожата е поставена е на ежедневен стрес, както заради атмосферните условия, така и заради вредните ни навици

17.07.2020 | 21:41 Редактор: Александра Иванова
Стискането на пъпките състарява кожата

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата, тя е 6% до 10% от телесното тегло. Поставена е на ежедневен стрес, както заради атмосферните условия, така и заради вредните ни навици. Едва ли обаче сме се замисляли за всички тях, като например стискането на пъпки.

Стискане на пъпки

Много хора се изкушават да изстискат пъпка, когато я видят. Дерматологът д-р Лорета Киралдо, казва, че 90% от белезите от акне се получават именно по този начин. Не пипайте пъпките, оставете ги намира и те ще изчезнат за няколко дни, или в най-лошия вариант - седмици.

Малкото сън

Изкушаващо е да стоите до късно, особено в летните дни. Сега учениците са във ваканция, а много хора работят от вкъщи и затова си лягат по-късно. Но гледайте да не стоите до 2-3 часа през нощта. Ако не спите достатъчно (поне 8 часа), pH на кожата ви се понижава и  това влияе зле на естествения блясък и влажността на кожата.

Спането с мръсно лице

Задължително трябва да измиете лицето си преди да си легнете. Трийте грима преди да заспите. Ако си легнете с грим, това влияе зле на порите, както и на кожата около очите, ако сте заспали със спирала или очна линия.

Неизползването на слънцезащитен крем

Заради пандемията прекарваме повече време вкъщи и много хора са отменили морските си ваканции. Това значи, че и доста от тях забравят, че все пак е лято и трябва да използват слънцезащитен крем. Дори да сте вкъщи, UV лъчите влизат през прозореца и вредят на кожата. А ако излизате за малко - да разходите кучето или до магазина, пак трябва да нанесете крем, дори да сте навън само за 15-20 минути.

Горещите душове

За много хора взимането на горещ душ е терапия, дори през по-топлите месеци. Но високата температура на водата изсушава кожата, кара я да се зачервява. Къпете се с хладка вода, особено ако имате по-чувствителна кожа. Горещата вода действа зле и на обривите.

Четете повече на teenproblem.net

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК