Мъжете с котка за домашен любимец по-трудно си намират гаджета

708 жени на възраст между 18 и 24 години са изследвани в онлайн експеримент по темата

24.06.2020 | 06:00 Редактор: Юлия Христова
Мъжете с котка за домашен любимец по-трудно си намират гаджета

Мъжете, които харесват котките, имат по-малък шанс да се сдобият със среща. Това е резултатът от проучване на университета в Колорадо, което установява, че жените са по-малко склонни да дадат шанс или да кажат "да“ на мъжете, ако позират с котка на снимка.

Учените показали на стотици жени снимки на мъже – със и без пухкав придружител. Отговорите им показали, че късметът на мъжете намалява значително, когато жените ги виждат на снимка с котка, съобщава Си Би Ес.

"Мъжете, държащи котки, се разглеждат като по-малко мъжествени, по-невротични, по-малко открити и по-малко склонни на среща“, пишат авторите на изследването, съобщава БГНЕС.

Когато били показани снимки без котки, 38% от жените заявили, че има вероятност да се срещнат с тези мъже, а 37% казали, че се замислят за сериозна връзка със субектите.

Но снимка на същия човек, държащ обаче този път котка, накарала респондентките да се замислят – и там числата спаднали до 33% за всяка категория. В същото време делът на жените, които казват, че никога не биха и помислили да се занимават с него, нараства от 9% (при първата категория) на 14%.

Общо 708 жени на възраст между 18 и 24 години са изследвани в онлайн експеримента.

"Жените предпочитат мъже с "добри гени“, които често се определят като по-мъжествени черти“, добавят изследователите, позовавайки се на предишни изследвания. "Ясно е, че присъствието на котка намалява това възприятие.“

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК