България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Краси Георгиев и Иван Димов бягат в помощ на млади предприемачи

Двамата записват всички пробягани километри във виртуалния клуб Runovator

12.06.2020 | 09:56 Редактор: Александра Иванова

Бягането има много полезни ефекти върху човешкото тяло и емоционално състояние. Освен тях обаче, то може да бъде и с кауза. Ултрамаратонецът Красимир Георгиев и предприемачът Иван Димов бягат, за да разрешават проблеми.

Двамата записват всички пробягани километри във виртуалния клуб Runovator на мобилното приложение Strava за спорт. Километрите от всички бягания ще бъдат калкулирани и умножени по сума пари. Средствата ще бъдат дарени на младежки клубове по предприемачество в гимназиите - Teenaator.

Иван Димов обяви пред "България сутрин", че всеки може да се включи в каузата, за да се съберат колкото се може повече средства.

"С Краси предприемаме доста предизвикателства в бягането. Този път искаме да помогнем на млади хора, както и да загубим масата, която натрупахме по време на карантината", обясни Димов.

Само за 2 дни в предизвикателството са се включили над 200 човека от различни точки на света.

"Има хора, които тичат по 30-40 км. Момиче от Токио бяга за каузата, както и момче от Копенхаген. Ние двамата ще бягаме по 10 км всеки ден", отбеляза Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Желаещите да се включат могат просто да ходят, ако бягането не е техният спорт. Целта е да се набират километри всеки ден. Тепърва ще се търсят партньори, спонсори и компании, които да подкрепят каузата чрез дарения.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК