Заради карантината в Китай мъж пробяга 50 км в хола си (+Видео)

Той направил общо 6250 обиколки на две маси в дома си

13.02.2020 | 22:11 Редактор: Ивет Арабова

Карантината, под която са поставени стотици жители на Китай, в опит да се спре разпространението на коронавируса, продължава. Напълно естествено хората, които вече със седмици не са излизали, започват да се изнервят в тази обстановка.

Може би затова аматьор маратонец реши да направи нещо по въпроса. Пан Шанку от Ханджоу, здравен работник, пробяга маратонско разстояние в хола си, пише Business Insider. Китаецът съединил две маси в хола си и започнал да ги обикаля. Направил общо 6250 обиколки около двете маси, което му отнело малко под 5 часа.

В социалната мрежа Weibo той е качил видео на постижението си. "Не съм бил навън от много дни и днес вече не мога да понеса да си стоя", написал китаецът.

За доказателство добавил и скрийншот от фитнес приложението, с което следи резултатите си. Една обиколка - 8 метра, избягано разстояние - 50 км, време - 4:48:44, предава Dnes.bg.

Пан е един от милионите китайци, които вече седмици са приковани в домовете си. Ханджоу се намира на 760 км от Ухан, градът, който се смята за огнище на заразата. На 5 февруари властите поставиха и Ханджоу под карантина, в опит да възпрат разпространението на Covid-19.

Маратонецът Пан не е единственият, който се опитва да намери начини да се раздвижи. Една жена дори е описала комично, че се състезава "сама със себе си" в собствения си апартамент, докато мъжът ѝ и дъщеря ѝ си почивали.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК