Иман бин Абдула – принцесата на Йордания, бореща се за равни права

Тя помага на майка си Рания в благотворителните начинания

03.06.2020 | 12:47 Редактор: Наталия Тотева
Иман бин Абдула – принцесата на Йордания, бореща се за равни права

Принцеса Иман бин Абдула II е едно от популярните лица в Йордания. Тя най-голямата дъщеря на крал Абдула II и съпругата му Рания. 23-годишната Иман няма профили в социалните мрежи. Тя следва върви пътя на майка си, като често я придружава на светски събития и участва в благотворителни инициативи. 

Дядото на Иман е крал на Йордания до 1999 г. След като той умира, нейният баща наследява трона му. Баба ѝ е принцеса Муна, която има британски произход. 

Принцесата има по-голям брат – Хусейн, който е бъдещият престолонаследник на Йордания, както и по-малки сестра и брат – принцеса Салма и принц Хашем. Според родословното дърво на официалния уебсайт на семейство Хашемити, те са преки потомци на пророка Мохамед.

Какво е образованието ѝ?

През юни 2014 г. Иман завършва Международната академия в Аман, която е основана от нейната майка. Там учи заедно с братовчед си Муна Джума. Получава награда за най-добър спортист в класа. 

Към момента учи във Вашингтон. Една от първите ѝ публични изяви е възпоменателната церемония за нейния дядо – крал Хусейн, състояла се през 1999 г. 

През годините Иман бин Абдула II помага на кралица Рания в благотворителните ѝ начинания.

Подобно на майка си, принцесата се бори за осигуряване на по-голям достъп на хората до образование, здравеопазване, както и осигуряване на равни права на жените в Близкия изток

Модна икона в Йордания

Иман не отстъпва на външния вид на нейната майка – кралица Рания, за която не можем да кажем, че е над 45 години.

Принцесата има вкус за модни находки. Въпреки че няма свой Instagram, където да ги показва, тя присъства в социалните мрежи чрез снимките на папараците и тези на кралица Рания. 

Четете повече на tialoto.bg.

Снимки: Twitter.com/Optimism UK; Instagram.com/queenrania

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК