Влогърка се отказа от осиновеното си дете, след като години го използвала за реклами

Постъпката ѝ предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи

29.05.2020 | 19:20 Редактор: Ралица Братанова

Американска влогърка се отказа осиновеното си дете, след като в продължение на години получава пари от рекламодатели за клипове в Youtube с негово участие.

Мика Стауфер и съпругът ѝ Джеймс развиват успешна платформа в Youtube, където споделят с хиляди последователи ежедневието си. През 2016 година двойката, която вече има две деца, съобщава намерението си да осинови момче от Китай. 

Свързват се с международна агенция и така започва историята на Хъксли - чаровно 2-годишно дете с аутизъм. За първи път Хъксли се появява в канала им, когато Мика и Джейм пътуват от американския щат Охайо до Китай, за да се срещнат с него.

Видеото бързо набира популярност и има над 5 милион гледания. От този момент Хъксли заема основно място във видеата им. 

Използвайки популярността, която малкото момче им носи, семейството започва да споделя живота му след осиновяването. 

Двамата сключват договори с големи компании и получават сериозно заплащане, за да рекламират продуктите им. Дават и интервюта за медии, където разказват за развитието на детето и отглеждането на аутист. 

До 2019 година, когато популярността и последователите им се обръщат срещу тях. Част от хората, които следват Мика, забелязват, че тя вече не публикува снимки в Instagram с Хъксли. Детето изчезва и от видеата в Youtube. 

Следва вълна от въпроси къде е детето. Някои от коментарите са изтрити, но тава не спира хората и година мълчание двойката направи признание. 

Във видео публикувано в сряда двамата разкриват, че са се отказали от Хъксли. По думите им международната агенцията за осиновяване не им е дала пълната картина за състоянието на Хъксли. 

В процеса на отглеждането му, те установили, че не могат да посрещнат пълноценно всички медицински нужди на детето. 

Историята на семейството предизвика възмущение и рязък спад в последователите им в социалните мрежи.

Сред тях и такива, че семейството се е отървало от момчето, след като са изкарали пари от него. Други пък подкрепиха Мика и Джеймс и куража им да разкажат истината.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК