Уди Алън: Спечелването на "Оскар" не значи нищо за мен

Кинорежисьорът смята, че никога не е правил страхотен филм

25.05.2020 | 23:37 Редактор: Ивет Арабова
Уди Алън: Спечелването на

Уди Алън заяви, че спечелването на награда "Оскар“ не означава нищо за него и че никога не е правил "страхотен“ филм. 84-годишният кинорежисьор твърди, че е аутсайдер в Холивуд, въпреки че е носител на редица награди "Оскар“ и казва, че цифрите от боксофиса и лъскавите награди имат “много малко значение” за него.

"Никога не съм бил част от Холивуд клуба. Не ходя по партита. Не ме интересуват боксофиса или наградите. Спечелването на “Оскар” за мен има много малко значение от практическа гледна точка“, каза Алън пред "Дейли мейл".

Уди също заяви, че никога не е правил страхотен филм, но се надява, че когато пандемията свърши, ще получи шанса си за това, пише БГНЕС.

"Все още нямам усещането, че съм направил страхотен филм като тези на Федерико Фелини или Ингмар Бергман "Седмият печат“ и "Крадецът на велосипеди“, обясни режисьорът.

"Няма да спра да се опитвам, защото макар да съм доста успешен, никога не съм бил задоволен като артист. Не правиш филм, за да спечелиш награда. Моцарт никога не е създавал симфония с мисълта за трофей. Ако имам шанс и вирусът отшуми, може би преди да умра ще имам шанс да направя страхотен филм“, коментира Уди Алън.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК